Dla przedsiębiorców i instytucji
Na tej stronie znajdziesz najważniejsze
informacje, które przydadzą Ci się w prowadzeniu działalności gospodarczej.
Informacje podstawoweZobacz wszystkie
- Odklejane etykiety typu „peel-off” na produktach spożywczych – gdzie zamieszczać informacje obowiązkowe, a gdzie dobrowolne ?Więcej
- ELEKTRONICZNY SYSTEM POWIADOMIEŃ: Powiadomienie o wprowadzeniu po raz pierwszy do obrotu (suplementy diety, żywność wzbogacana, żywność dla określonych grup)Więcej
- Szczegółowe wymagania prawne dotyczące suplementów dietyWięcej
- Szczegółowe wymagania prawne dotyczące żywności dla określonych grupWięcej
- Nowa żywność – Novel foodWięcej
- Informacje dla przedsiębiorców rozpoczynających/prowadzących działalność w sektorze spożywczymWięcej
- Wymagania higieniczne – system HACCPWięcej
- Produkcja żywności w warunkach domowychWięcej
- Uznanie wody jako naturalna woda mineralnaWięcej
- Składanie wniosków o udzielenie zezwolenia na stosowanie oświadczeń zdrowotnychWięcej
- Materiały i wyroby przeznaczone do kontaktu z żywnościąWięcej
- Podstawowe wymagania dotyczące znakowania żywnościWięcej
- Wytyczne Komisji Europejskiej w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności – pytania i odpowiedzi dot. stosowania rozporządzenia (UE) nr 1169/2011Więcej
- Wykaz przejść granicznychWięcej
- Żywność przywożona z innego kraju UEWięcej
- Eksport żywności: Przeprowadzenie kontroli granicznej i wydanie świadectwa spełnienia wymań zdrowotnychWięcej
- Wprowadzanie produktów kosmetycznychWięcej
- Oficjalne stanowisko Polski wobec GMOWięcej
- Zasady wprowadzenia żywności genetycznie zmodyfikowanej do obrotu w UEWięcej
- Rzeczoznawca do spraw sanitarnohigienicznychWięcej
- Realizacja inwestycji: Kontrola wymagań higienicznych i zdrowotnychWięcej
- Ocena oddziaływania na środowisko (ooś): Ooś przedsięwzięciaWięcej
- Ocena oddziaływania na środowisko (ooś): Strategiczna ocena oddziaływania na środowiskoWięcej
- Punkt Kontaktowy ds. Środków Ochrony RoślinWięcej
- Produkty biobójczeWięcej
- Substancje chemiczne i ich mieszaninyWięcej
- Prekursory narkotyków kategorii 2 i 3Więcej
- Uzyskanie uprawnień Inspektora Ochrony RadiologicznejWięcej
- Ochrona radiologiczna pacjentaWięcej
- Odpady medyczneWięcej
- Zranienia ostrymi narzędziamiWięcej
- Zasady dystrybucji szczepionekWięcej
- Organizacja szczepień ochronnychWięcej
- Finansowanie szczepień ochronnychWięcej
- Dokumentacja szczepień ochronnychWięcej