Zalecenia GIS-u dla strefowych przedsiębiorców

Home \ Nowości \ Zalecenia GIS-u dla strefowych przedsiębiorców

Dla przedsiębiorców i instytucji

Na tej stronie znajdziesz najważniejsze
informacje, które przydadzą Ci się w prowadzeniu działalności gospodarczej.

Informacje podstawoweZobacz wszystkie
  • Odklejane etykiety typu „peel-off” na produktach spożywczych – gdzie zamieszczać informacje obowiązkowe, a gdzie dobrowolne ?Więcej
  • ELEKTRONICZNY SYSTEM POWIADOMIEŃ: Powiadomienie o wprowadzeniu po raz pierwszy do obrotu (suplementy diety, żywność wzbogacana, żywność dla określonych grup)Więcej
  • Szczegółowe wymagania prawne dotyczące suplementów dietyWięcej
  • Szczegółowe wymagania prawne dotyczące żywności dla określonych grupWięcej
  • Nowa żywność – Novel foodWięcej
  • Informacje dla przedsiębiorców rozpoczynających/prowadzących działalność w sektorze spożywczymWięcej
  • Wymagania higieniczne – system HACCPWięcej
  • Produkcja żywności w warunkach domowychWięcej
  • Uznanie wody jako naturalna woda mineralnaWięcej
  • Składanie wniosków o udzielenie zezwolenia na stosowanie oświadczeń zdrowotnychWięcej
  • Materiały i wyroby przeznaczone do kontaktu z żywnościąWięcej
  • Podstawowe wymagania dotyczące znakowania żywnościWięcej
  • Wytyczne Komisji Europejskiej w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności – pytania i odpowiedzi dot. stosowania rozporządzenia (UE) nr 1169/2011Więcej
  • Wykaz przejść granicznychWięcej
  • Żywność przywożona z innego kraju UEWięcej
  • Eksport żywności: Przeprowadzenie kontroli granicznej i wydanie świadectwa spełnienia wymań zdrowotnychWięcej
  • Wprowadzanie produktów kosmetycznychWięcej
  • Oficjalne stanowisko Polski wobec GMOWięcej
  • Zasady wprowadzenia żywności genetycznie zmodyfikowanej do obrotu w UEWięcej
  • Rzeczoznawca do spraw sanitarnohigienicznychWięcej
  • Realizacja inwestycji: Kontrola wymagań higienicznych i zdrowotnychWięcej
  • Ocena oddziaływania na środowisko (ooś): Ooś przedsięwzięciaWięcej
  • Ocena oddziaływania na środowisko (ooś): Strategiczna ocena oddziaływania na środowiskoWięcej
  • Punkt Kontaktowy ds. Środków Ochrony RoślinWięcej
  • Produkty biobójczeWięcej
  • Substancje chemiczne i ich mieszaninyWięcej
  • Prekursory narkotyków kategorii 2 i 3Więcej
  • Uzyskanie uprawnień Inspektora Ochrony RadiologicznejWięcej
  • Ochrona radiologiczna pacjentaWięcej
  • Odpady medyczneWięcej
  • Zranienia ostrymi narzędziamiWięcej
  • Zasady dystrybucji szczepionekWięcej
  • Organizacja szczepień ochronnychWięcej
  • Finansowanie szczepień ochronnychWięcej
  • Dokumentacja szczepień ochronnychWięcej

RELATED POSTS